Hoe kan ik op stookkosten besparen?

Een lagere energierekening, dat wil iedereen wel. Besparen op de stookkosten is fijn voor uw portemonnee en goed voor het milieu. Met onze handige tips kunt u direct aan de slag!

Tip 1: zet de verwarming vaker lager

Als u thuis bent en de thermostaat één graad lager zet dan u gewend bent, ziet u dat ook al terug op uw energierekening. Zet bovendien de verwarming uit in kamers waar niemand is. Wanneer u niet thuis bent, heeft het geen zin om de verwarming hoog aan te laten staan. Zet deze daarom een standje lager. U kunt dit ook alvast een uur doen voordat u de deur uitgaat en voordat u gaat slapen. Zo helpen kleine dingen al om op uw stookkosten te besparen.

Tip 2: isoleer en ventileer uw woning

In een goed geïsoleerde woning hoeft minder te worden gestookt voor een aangename temperatuur. Bij isolatie kunt u denken aan dubbelglas, spouwmuurisolatie en isolatie van het dak. Maar er zijn ook goedkopere vormen van isolatie die veel voor u kunnen doen om te besparen op stookkosten: gordijnen dichtdoen om warmte binnen te houden, tochtstrips plakken en radiatorfolie achter de verwarming plaatsen. Wat vaak wordt vergeten is dat het ventileren van de woning ook bijdraagt aan een warmer huis. Door af en toe de ramen open te zetten zal uw huis sneller warm worden en zult u energie besparen.

Tip 3: kies voor een CV-ketel met hoog rendement

Een CV-ketel met hoog rendement zorgt voor een forse besparing op de stookkosten. Hoe efficiënter de opgewekte warmte wordt gebruikt, hoe lager de energierekening. U hoeft namelijk minder te stoken om een aangename temperatuur in huis te krijgen. Het is ook belangrijk om zo nu en dan een monteur in te schakelen voor een onderhoudsbeurt aan uw CV. Zo weet u zeker dat uw verwarming naar behoren werkt en gaat de ketel langer mee.

Contactformulier