Vloerverwarming

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor vloerverwarming. Niet alleen omdat het prettig aanvoelt, maar ook omdat het duurzaam is. Deze vorm van verwarming wordt ingebouwd in de vloeren van uw huis en verwarmt de kamers gelijkmatig. Doordat er met een lagere luchttemperatuur kan worden verwarmd, blijft uw energieverbruik ook laag. Zo geniet u van een aangename temperatuur in huis en draagt u bij aan een beter milieu!

Traditionele vloerverwarming

Wanneer u kiest voor vloerverwarming, zijn er twee mogelijkheden: de traditionele of elektrische variant. Bij een traditioneel systeem wordt de vloerverwarming aangesloten op het bestaande centrale verwarmingssysteem. Hiervoor is een speciale regeleenheid nodig, deze stuurt namelijk het verwarmde water door de leidingen die onder de vloer zijn gemonteerd. Zo wordt de warmte goed verspreid. Toch wordt aangeraden om dit systeem te gebruik in combinatie met een kleine radiator, zodat de gewenste temperatuur sneller wordt bereikt.

Elektrische vloerverwarming

Bij elektrische vloerverwarming wordt de verwarming op dunne matten gemonteerd. Het voordeel hiervan is dat dit gemakkelijker te plaatsen is dan het traditionele systeem. Dit is met name geschikt voor de wat kleinere ruimtes in uw woning. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer. U zult met elektrische vloerverwarming iets minder besparen dan met de traditionele aanpak, maar door het gemakkelijkere gebruik en de lagere installatiekosten is het verschil in besparing klein.

Informatie aanvragen

Overweegt u vloerverwarming te laten installeren of wenst u meer informatie hierover? Of is uw huidige installatie kapot en dient dit gerepareerd te worden? Vul het contactformulier in. De specialist van Verwarming Centrale zal u dan van een passend antwoord voorzien.

Contactformulier