HR-ketel

De best verkochte CV-ketel in Nederland is de HR-ketel. Deze energiezuinige manier van uw huis verwarmen is goed voor het milieu en zorgt voor een besparing op de stookkosten. Verwarming Centrale kan u meer vertellen over de werking en voordelen van een HR-ketel.

Werking van een HR-ketel

Een HR-ketel verwarmt het koude retourwater in een warmtewisselaar met de rookgassen. Het wordt zelfs zo verwarmd dat een deel van het water condenseert en daarbij warmte afgeeft. Daarom heeft dit type altijd een condensafvoer.

Lagere energierekening

HR staat voor hoog rendement. Dat betekent dat het omzetten van gas naar warmte efficiënt gebeurt. Een HR-ketel kan een rendement halen van boven de 100%. Dat ziet u dus zeker terug op uw energierekening: deze zal flink wat lager uitvallen. Niet alleen bespaart u op de stookkosten, u geniet ook van meer comfort: een aangename temperatuur en een veilige manier van verwarmen.

Ieder huis is anders

Wat meespeelt bij het kiezen van de juiste vorm, is uw woonsituatie. Zo vraagt een groot pand om meer vermogen dan een klein huis, heeft een goed geïsoleerd huis een andere aanpak nodig dan een woning met weinig isolatie en speelt ook het type woning een rol (vrijstaand huis, tussenwoning). Daarnaast is het gebruik van warm water bij iedereen anders. Het is belangrijk om een HR-ketel aan te schaffen die bij uw watergebruik past. U kunt dit berekenen met behulp van het label Comfort Warm water (CW). Voor een deskundig advies op maat kunt u het beste een professional inschakelen door contact op te nemen met Verwarming Centrale via het contactformulier op deze site. Zo weet u zeker dat u een HR-ketel aanschaft die bij u past.

Contactformulier