Combi ketel

Een CV zorgt voor verwarming van uw woning. Een combi ketel is niet alleen een CV-ketel, maar zorgt ook voor warm water uit de kraan. Zo heeft u aan één apparaat genoeg om de temperatuur in huis te regelen en lekker warm te kunnen douchen.

Verschillende prijsklassen

Combi ketels variëren in prijs. Dit heeft voornamelijk te maken met het keurmerk Gaskeur CW. Dit keurmerk bestaat uit verschillende labels die betrekking hebben op de gebruikseigenschappen en energieprestaties van de combi ketel. Een voorbeeld hiervan is energiezuinige verwarming en warm water. Om te bepalen wat het beste bij uw situatie past, is het verstandig om een offerte op maat aan te vragen. Wilt u meer informatie hierover? Neem dan contact op met de specialist van Verwarming Centrale.

Ingebouwde boiler of doorstroomtoestel?

In het geval van een combi ketel, zijn er twee verschillende technieken te onderscheiden: met ingebouwde boiler of met een doorstroomtoestel. Wilt u meteen warm water als u de kraan opendraait? Dan is een combi ketel met ingebouwde boiler wat u zoekt. Het voordeel hiervan is dat er geen water verloren gaat omdat de CV-ketel meteen voor warm water zorgt. Het nadeel is dat dit energie kost: er wordt in de boiler namelijk water op een bepaalde temperatuur gehouden. Wanneer u liever energie wilt besparen kunt u beter gaan voor een doorstroomtoestel. Hierbij wordt het water pas warm gemaakt als u de kraan heeft opengedraaid. Het duurt meestel een paar seconden voordat het op temperatuur is.

Bespaar op uw stookkosten

Als u wilt besparen op uw stookkosten, dan is het verstandig om te kiezen voor een HR combi ketel. HR staat voor hoog rendement en is zuinig in gebruik. Zo houdt u de gasrekening laag. Dit kan per jaar wel een paar honderd euro schelen ten opzichte van een gewone CV-ketel! Een goede investering dus.

Contactformulier